Bor du i Københavnsområdet, kan det være, at du samtidig ejer en hund. Der er selvfølgelig mange dage, hvor alt går som det skal, men der kan også være dage, hvor din hund skranter og er syg. Det kan også være, at den “bare” skal have renset tænderne eller vaccineres, men til alle disse formål har du brug for en dyrlæge. En hund har samtidig ikke så meget gavn af at skulle køre langt i bil for at komme til dyrlægen, især ikke, hvis det er akut opstået sygdom, og så er det jo godt, at der findes en dyrlæge nær Valby. Her ser vi nærmere på, hvad du kan gøre i forhold til at få din hund til dyrlægen, når den er syg eller skal behandles. 

Tandrens 

En hund kan godt få tandsten, som skal fjernes jævnligt, og dette sker hos dyrlægen. Her kan tandstenene blive fjernet, så de ikke sidder og generer i hundens mund. De kan godt over tid udvikle sig mindre heldigt, og her kan du gøre noget forebyggende ved at få dem renset og eventuelt også hevet en eller flere tænder ud. En hund har godt af at have noget at tygge på som et tyggeben eller kødben, så den bruger sine tænder aktivt. Det kan især være et problem for mindre selskabshunde, at de får rådne og dårlige tænder, fordi de ikke får nok at tygge på. De kan også sagtens få et tyggeben at gnave i og tænk også over det, når du har rester fra stegen, bare det ikke er små ben, der kan sætte sig fast i dens hals. 

Akut behandling 

Bor du i eller omkring Valby, kan du også få akut behandling for din hund, hvis den får problemer med helbredet pludseligt. Det kan være rart at vide, at der er mulighed for at få behandlet den hurtigt, for nogle gange er det jo et spørgsmål om tid og her kan en akut tid hjælpe helt gevaldigt, både fysisk og psykisk. Hvis din hund indlægges, kan det være rart, at du er tæt på den, så du ofte kan besøge den og se til den. Det vil den helt sikkert sætte pris på, nu hvor den er i uvante rammer hos dyrlægen. 

Alle behandlinger er mulige 

Lige meget hvad din hund fejler, kan du få den behandlet hos dyrlægen. der kan både opereres og der kan ydes diverse behandlinger. Henvend dig derfor altid hvis du har spørgsmål eller tvivl.