Hele familien samles om spisebordet, og selvfølgelig skal familiens bedste pelsede ven også have en god og nærende kost. Det kræver heldigvis ikke, at du står og kokkererer hver eneste aften, men du skal finde den rette kost, der opfylder alle hundens behov.

Vi hjælper dig til et overblik over, hvad du skal huske, når du køber nyt hundefoder. Det er nemlig vigtigt, at hunden får den rette kost, så den kan få mange gode år sammen med dig.

Hunden spiser anderledes end dig

Selvom hunden sikkert tigger om lækkerierne fra din tallerken, så skal hunden ikke have menneskekost. Hunden skal have en anden sammensætning af næringsstoffer, end mennesket skal.

Derfor skal du også sikre dig, at hundefoderet indeholder de byggesten, som din hund har brug for til at holde sig stærk, sund og rask. Dit valgte hundefoder skal have et højt indhold af protein fra reelt kød, så hunden får nok til at dække dens behov. Det kan være fra forskellige kilder, men et højt indhold af kød sikrer, at hunden får protein nok gennem kosten.

Kornfrie produkter

Derudover kan du overveje kornfri hundefoder eller hundefoder med et lavt indhold af kornprodukter. Korn fungerer som fyld, men det giver ikke hunden næringsstoffer på samme vis som proteinrige kilder. Derfor skal du vælge hundefoder med et lavt indhold eller slet ingen kornprodukter.

Vælg foder efter aldersgruppe

Når din hund er hvalp, skal den have en anden kost, end når den er voksen – og når den bliver gammel, skal den igen gerne have en særlig kost. Du skal derfor holde øje med hundefoder, der er lavet til din hunds race og aldersgruppe.

Du vil ofte både kunne se aldersgruppen, som hundefoderet er anbefalet til, men også størrelsen på hunden, foderet er lavet specifikt til, når du klikker rundt efter nyt foder online. Det gør det lidt nemmere at vælge det rigtige produkt, når du kan sammenligne informationer om foderet med din hunds mål, vægt og alder.

Vælg hundefoder efter race

Forskellige racer kan have forskellige behov, og der laves særlige hundefoder til de mest populære racer. Det kan koste mere at købe specialfoder, men samtidigt er du sikker på, at hundefoderet er lavet med din hunds race specifikt i tankerne. Der vil derfor være de rigtige næringsstoffer generelt, men også ekstra til eksempelvis hunderacens pels eller andre særlige kendetegn, der kan kræve særlig kost.