At købe eller adoptere en hund er en stor beslutning. En beslutning som kræver mange overvejelser. Herunder at det kræver mange penge, og altså ikke blot beløbet for selve hunden, men også at med et køb af en hund hører der også mange ekstra køb til.

Du skal overveje om det ikke er en god ide, at din hund bliver forsikret samtidig med at du skal overveje, hvad for noget udstyr og tilbehør, der passer bedst til din hund. Herunder er en lille guide til nogle af de punkter, der skal overvejes i forbindelse med at i får jeres nye familiemedlem: 

Spred hygge i hjemmet for din firbenede ven

Det kan være en god ide, at sørge for at sprede hygge i hjemmet inden I henter jeres nye firbenede ven. Dette kunne være ved at købe flere hundekurve, så I kan fordele dem rundt i hjemmet. På den måde kan hvalpen finde ro i forskellige hjørner af hjemmet, når den har brug for en pause.

Ligeledes kan i spørge den kennel, hvor i køber hvalpen fra, om i må ligge et lille tæppe hos moderen, så dens duft smitter af på det. Dermed får jeres hvalp et tæppe med en familiær duft med sig på sin rejse væk fra flokken. 

Smarte gadgets til hjemmet med hund 

Hvis i allerede nu ved, at jeres hund, som så mange andre hunde i Danmark, vil komme til at skulle tilbringe lidt tid alene hjemme, så kunne en smart gadget i hjemmet være, at få lavet en hundelem i jeres dør ud til haven, så hunden frit kan komme ud når naturen kalder. 

I alt slags vejr skal hunden ud – gerne med en hundefrakke 

En af de ting man som hundeejer forpligter sig til er, at hunden skal luftes mellem 2 til 4 gange om dagen og at gåturen skal have en varighed på mellem 10 til 30 minutter. Begge dele afhænger af, hvor gammel din hund er samt hvilken race det er. Man skal især være opmærksom på, at der gælder andre regler for hvalpe, da de hurtigt kan blive overbelastet og få skader ved lange gåture.

Men som dansker er der vist ingen tvivl om, at vejret er uforudsigeligt og at sommerdage kan være blæsende og fulde af regn mens det på aprildage kan sne. Som ejer kan du jo nemt gøre noget ved dette ved at tage en varm jakke eller en regnjakke på. Derfor kunne det være en ide at anskaffe en hundefrakke eller et regndækken. Et eksempel på en hundefrakke er BACK ON TRACK HUGO NETDÆKKEN

Dette burde ligeledes gælde hunden, og især dem med kort pels, der nemt kan fryse på kolde dage.